Skärmdump som visar Severn Trent Waters anläggningar på en karta och i en lista, samt indikatorer för maskinkondition i grönt, gult och rött

Dataintegrering ger Severn Trent Water bättre kontroll och högre effektivitet

Severn Trent Water, en ledande brittisk leverantör av VA-tjänster, har avsevärt förbättrat sina datahanterings- och visualiseringsmöjligheter genom att integrera SPM-produkter och programvara med Microsoft Power BI. Detta strategiska val syftar till att förbättra organisationens operativa effektivitet och beslutsprocesser.

För att förbättra datatillgänglighet och -analys har Severn Trent Water implementerat SPM:s mjukvarulösningar för integration med plattformen Power BI för datavisualisering. Integrationen möjliggör ett sömlöst dataflöde och realtidsrapportering, vilket ger teamen möjlighet att fatta välgrundade beslut baserade på korrekt, uppdaterad information.

Asset Care Senior Advisor Laurence Thomas kommenterar hur integration i Power BI-dashboarden har hjälpt Severn Trent: "BI har hjälpt oss att uppnå bättre prestanda genom att göra det möjligt för oss att presentera data för olika nivåer i företaget, från underhållspersonal hela vägen upp till den personal som arbetar med strategisk ledning. Det gör också att vi kan dra nytta av andra data, exempelvis order- och leveransdetaljer, för att planera våra uppgifter."

Laurence Thomas fortsatte: "Dataintegrationen ger även ett mervärde, eftersom BI-rapporten ger våra strategiska planerare en bild av utrustningens kondition som gör det möjligt för dem att fatta bättre strategiska beslut och låter dem fokusera på hur maskinerna mår snarare än på drifttid."

Dessutom ligger dataintegrationen i linje med Severn Trent Waters engagemang för hållbarhet och innovation. Genom att utnyttja avancerad analys strävar företaget efter att förbättra tjänsteleveransen, minska avfallet och förbättra miljövården.

Samarbetet mellan Severn Trent Water och SPM representerar en framsynthet gällande datahantering, som gör det möjligt för företaget att möta utmaningarna i den moderna VA-sektorn samtidigt som man kan leverera exceptionell service till sina kunder. Fokus på ett mer datadrivet beslutsfattande framåt kommer att bana väg för en mer hållbar och effektiv framtid.